Fakulta manažmentu PU prijímala samostatne prvých študentov

23.06.2005 Celý región

Prešov 22. júna (TASR) - Po vyhodnotení výsledkov prvých prijímacích skúšok na novej Fakulte manažmentu Prešovskej univerzity (FM PU) sa na denné štúdium v a...
Prešov 22. júna (TASR) - Po vyhodnotení výsledkov prvých prijímacích skúšok na novej Fakulte manažmentu Prešovskej univerzity (FM PU) sa na denné štúdium v akademickom roku 2005/6 dostalo 21 uchádzačov bez prijímacích skúšok.

Prijímačky sa uskutočnili 15. a 16. júna a prijímacia komisia zasadla v utorok 21. júna. Dekan FM PU Róbert Štefko zverejnil na internete ešte v októbri 2004 komplex \"bezskúškových\" podmienok. Išlo o absolvovanie gymnázia, známkové priemery všetkých koncoročných vysvedčení a maturitného vysvedčenia do 1,5 a vykonaná štátna maturita typu A minimálne z matematiky a jedného cudzieho neslovanského jazyka.
Dekan sa tiež rozhodol prijať všetkých 159 uchádzačov o externé štúdium, ktorí prišli na prijímacie skúšky. Záujemcov o denné štúdium zoradili podľa troch parametrov: známkové priemery z koncoročných vysvedčení a maturitného vysvedčenia, bodové výsledky z prijímacej skúšky. V prípade rovnosti takto získaných bodov ich zoradili na základe absolvovaného druhu strednej školy - podľa automatizovaného informačného systému ide o gymnáziá, ostatné stredné školy, učilištia. Z týchto uchádzačov o denné štúdium spolu s 21 uchádzačmi prijatými bez prijímacích skúšok, prijal prvých 251 uchádzačov s ohľadom na limitovanú kapacitu hlavnej auly PU. Ďalším 107 uchádzačom o denné štúdium ponúkol externé štúdium, čím doplnili prijatých 159 uchádzačov o externé štúdium.
Dekan FM tiež zdôraznil, že prijatie všetkých uchádzačov o externé štúdium je istá služba FM aj vo vzťahu k tohto roku končiacej výnimke zo vzdelania u osôb v inštitúciách verejného sektoru.
 

Vyberte región